WE ARE ALL POETS
Anders Widmark ft. Zoie Finer

 

En konsert med tidlös musik i gränslandet mellan jazz, pop och soul


Gäster på scen: Körprojektet ´24


Pianisten Anders Widmark och sångerskan Zoie Finer framför musik från senaste skivan, "Anders Widmark featuring Zoie Finer". Den innehåller nyskriven musik och klassiker ur Anders breda repertoar.

 

Under konserten kommer även tre specialskrivna texter av Keith Reid (1946-2023) presenteras. Anders hade ett mångårigt samarbete med Keith och som en hyllning till honom framför Anders och Zoie en duoversion av hans berömda text till låten ”A Whiter Shade of Pale”, Procol Harums debutsingel. 

 

ANDERS WIDMARK är jazzpianist, låtskrivare och tvåfaldig grammisvinnare som bland annat varit programledare för SVT ́s program ”Album”. "One of the great pianists of our time” enligt den brittiske musikjournalisten Stuart Nicholson. Anders har samarbetat med sångerskor som Helen Sjöholm och Sara Isaksson och ser nu fram emot att genomföra en Sverigeturné tillsammans med Zoie Finer.

 

ZOIE FINER är sångerska som bland annat deltagit i tv-succén ”Så ska det låta". Hon har jobbat med Anders Widmark sedan 2010 både live och på skiva. Zoie har en varm personlig röst som pendlar mellan soul och jazz.

 

KÖRPROJEKTET`24 är ett körprojekt med en lokal kör som deltar på fyra låtar under konserten tillsammans med Anders, Zoie och en körledare. Läs mer om projektet: https://www.anderswidmark.se/korprojektet24/

BOKA BILJETTER TILL HÖSTENS KONSERTER

 

PRIS: 295 + service avgift

LÄNGD: 80 min utan paus (19.00 – 20.20)