KÖRLEDARE

LULEÅ

KÖRLEDARE: Emma Bogren Isaksson

REPLOKAL: Örnäsets Kyrka

KONSERT: Luleå Domkyrka


Emma Bogren Isaksson titulerar sig som sångerska, musiker, körledare, musiklärare och sångcoach med ett internationellt renommé från Piteå med över 20 års erfarenhet i branchen. Passionen för musik startade redan i ung ålder och har lett henne på en hisnande resa av kreativitet och utveckling. Genom åren har hon inte bara förbättrat sitt musikspelande och artisteri. Hon har också spelat och sjungit på hundratals dop, bröllop och begravningar, spelat i coverband, kompat, körat och arbetat med artister som Chris Kläfford, Linda Bengtzing, Shirley Clamp, Markoolio, Evelina Gard, Samuel Ljunghblad mfl. Nu ser hon fram emot att få leda Anders Widmarkskören i både Luleå och Piteå! 


PITEÅ

KÖRLEDARE: Emma Bogren Isaksson

REPLOKAL: Skogsgården, Böle

KONSERT: Piteå Stadskyrka


*Presentation under Luleå

SKELLEFTEÅ

KÖRLEDARE: Marcus Berglund

REPLOKAL: EFS-kyrkan

KONSERT: EFS-kyrkan


Marcus Berglund är uppväxt med gospelmusiken och började sjunga i kör redan som 7-åring. 2012 startade han och leder fortfarande den stockholmsbaserade gospelgruppen New Born Community. Marcus har också varit gästledare/inspiratör för London International Gospel Choir, samt ledde Gatans Kör tillsammans med Rickard Söderberg. ”Just bring your joy” är hans motto - och det är det han vill skapa i detta körprojekt! 


HÄRNÖSAND

KÖRLEDARE: Sara Norrgrann

REPLOKAL: Parkaden, Skeppet

KONSERT: Parkaden


Sara Norrgrann brinner för körsång och har sjungit i kör större delen av sitt liv. Som körledare så eftersträvar hon en varm och inkluderande miljö där varje deltagare känner sig välkommen och inspirerad. Sara tror starkt på att musik har en kraft att förena människor och att varje röst är unik och värdefull. Under de senaste åren har hon bland annat jobbat som musiklärare på låg- och mellanstadiet och då mest jobbat med barnkör. Nu ser hon framemot att få leda kören i Härnösand med mycket inspiration, motivation och energi! 


NYKÖPING

KÖRLEDARE: Maria Stenberg 

REPLOKAL: Culturum

KONSERT: Culturum


Maria Stenberg har lett körer och undervisat i sång allt sedan 2011 när hon tog sångpedagog- och musiklärarexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Till vardags jobbar Maria på Nyköpings kulturskola. Nu till hösten ser hon fram emot att träffa alla glada kördeltagare och dra igång körprojektresan och fylla på med energi från denna fantastiska källa till så mycket glädje och inspiration - som sång och musik är! 


GÖTEBORG 

KÖRLEDARE: Emelie Junsten 

REPLOKAL: Frihamnskyrkan/Smyrna

KONSERT: Frihamnskyrkan/Smyrna


Emelie Junsten frilansar som sångerska, musiker och sångpedagog med bred kompetens. Sedan 20 år tillbaka har hon varit körledare för flertalet olika körer för barn, unga och vuxna. För er som sett ”Mamma Mia! The Party” på Rondo kanske känner kanske igen henne som Gittan. Nu ser hon fram emot att få vara med och leda detta körprojekt i Göteborg! 


LINKÖPING 

KÖRLEDARE: Helene Rydberg Larsson

REPLOKAL: Equmeniakyrkan 

KONSERT: Equmeniakyrkan


Helene Rydberg Larsson (HPK Music) är utbildad kyrkomusiker och musikpedagog som har varit verksam både inom kyrkan och skolan. Sedan snart 15 år arbetar hon som frilansare för olika körverksamheter. Förutom att hon leder Körprojektets körer i Linköping och Tranås leder hon också tre körer på regelbunden basis, Tranås Manskör, Bel Canto (Tranås) och Röster á la Rydberg (Linköping-Kisa). Helen jobbar gärna med uttryck, rörelse och det sceniska framträdandet. 


VÄSTERÅS 

KÖRLEDARE: André Monde de Lang

REPLOKAL: Intiman

KONSERT: Pingstkyrkan Västerås


André Monde de Lang är singer-songwriter som sjunger gospel, ursprungligen från Sydafrika där han fick kontakt med en svensk musiker och körledare vid namn Anders Nyberg. Via honom mottog han ett stipendie för att studera musik i Sverige och på den vägen är det. André har släppt flera skivor (lyssna gärna på Spotify!) bland annat låten ”Same Ol´Story” som är en av de låtar som Anders Widmark valt ut till Körprojektet´24. André kommer att vara körledare på inte mindre än tre orter: Västerås, Uppsala och Stockholm. 


TRANÅS

KÖRLEDARE: Helene Rydberg Larsson

REPLOKAL: Tranås Församlingshem

KONSERT: Brunnsparkskyrkan


*Presentation under Linköping


VÄNERSBORG

KÖRLEDARE: Amanda Elvin 

REPLOKAL: Huvudnässkolans Aula 

KONSERT: Vänersborgs Teater


Amanda Elvin är utbildad pianist med en masterexamen från Kungliga musikhögskolan, men har de senaste åren fokuserat allt mer på kördirigering. Hon leder Bolagsstämmorna, Handelshögskolan i Göteborgs studentkör, samt frilansar som kördirigent och pianist. Amanda driver också Youtube-kanalen Veckans romans tillsammans med sopranen Karin Fjellander samt arbetar som sufflör vid Göteborgsoperan. 


BORÅS

KÖRLEDARE: Emelie Junsten 

REPLOKAL: Caroli Församlingshem

KONSERT: Gustav Adolfs Kyrka


*Presentation under Göteborg


HALMSTAD

KÖRLEDARE: Lisette Kolb 

REPLOKAL: Immanuelkyrkan/Equmeniakyrkan

KONSERT: Immanuelkyrkan/Equmeniakyrkan


Lisette Kolb har hela sitt liv hållit på med musik på olika sätt. Hon har arrangerat musikkonserter, varit trubadur, medverkat i showgrupper, körer och coverband. Sedan barnsben har hon sjungit i kör samt varit körledare i ett projekt för ABF. Lisette ser fram emot att leda Halmstads-kören och har stort fokus på att skapa sångglädje samtidigt som var och en ska utvecklas och njuta av musiken vi skapar tillsammans.


VÄRNAMO 

KÖRLEDARE: Ulrika Malmberg 

REPLOKAL: Missionskyrkan 

KONSERT: Missionskyrkan


Ulrika ”Ullis” Malmberg har turnerat land och rike runt då sång, dans och underhållning har varit hennes kall i livet. Som körledare har hon tidigare jobbat för Joyvoice vilket ledde henne vidare till Putte Nelsons kör där hon hade uppdraget som såväl konceptutvecklare som körledare. Nu ser Ulrika fram emot att leda Anders Widmarks körprojekt i Växjö och Värnamo. 


KALMAR/ÖLAND

KÖRLEDARE: Kerstin Nilsson  

REPLOKAL: Kulturskolans Aula, Kalmar

KONSERT: Algutsrumskyrka, Öland


Kerstin Nilsson har en stor passion för musik och körsång som har tagit henne ut i världen och tillsammans med olika körer har hon turnerat i bland annat Australien, USA, Sydafrika och Kina. Kerstin är utbildad musiklärare och körpedagog. Hon har sjungt i kör hela sitt liv bland annat i Storkyrkans kör i Gamla stan i Stockholm under ledning av Gustaf Sjökvist och även varit ledare för flertaler olika typer av körer: företagskörer, fristående körer och kyrkokörer. Några av hennes starkaste körminnen är när hon medverkade på Astrid Lindgrens begraving samt på bröllopet till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Nu sjunger hon i kören Vox Birgittae (Birgittakyrkan) samt i Schola Calmariensis (Domkyrkan). Att jobba mot ett gemensamt mål som en konsert, som i detta fall är något hon brinner för och hon ser fram emot att leda Kalmar-kören med avslutningskonsert på Öland. 


VÄXJÖ

KÖRLEDARE: Ulrika Malmberg 

REPLOKAL: Högtorpskyrkan 

KONSERT:  Växjö Teater


*Presentation under Värnamo


JÖNKÖPING

KÖRLEDARE: Hilda Cecilia 

REPLOKAL: Per Brahegymnasiets Aula

KONSERT: Allianskyrkan


Hilda Cecilia är utbildad vid London College of Music med inriktning jazzsång samt vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Just nu studerar hon till sångpedagog vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Hennes favoritkörminne var när hon sjöng i Royal Albert Hall på Jamie Cullums Promskonsert med The Roundhouse Choir. Hilda Cecilia ser fram emot att skapa nya unika körminnen med er i Jönköping!


UPPSALA

KÖRLEDARE: André Monde de Lang

REPLOKAL: Tunabergsskolans Aula 

KONSERT: Uppsala Konsert & Kongress


*Presentation under Västerås


STOCKHOLM

KÖRLEDARE: André Monde de Lang

REPLOKAL: Campus Åsö Aula

KONSERT: Norrmalmskyrkan


*Presentation under VästeråsVI SÖKER ERFARNA KÖRLEDARE INFÖR 2025 I HELA LANDET!


Skicka gärna din intresseanmälan. 


Skicka en epost och beskriv kort varför du vill ta dig an detta projekt samt vilken ort det gäller.


anderswidmarkmusik@gmail.com